Παρασκευή

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΤΕΛΟΣ




Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM στηρίζεται στη δύναμη των συνεργατών και των φίλων του και κυρίως στη δύναμη της αλήθειας και της δημιουργίας.
Βασική μας θέση είναι ότι υπεύθυνες για την απαξίωση του Ελευθεροτεκτονισμού στη χώρα μας - μοναδικό φαινόμενο σε Ευρωπαική χώρα- είναι οι ανίκανες διοικήσεις του.
Οι διοικήσεις των Ελληνικών Τεκτονικών Σωμάτων έχουν κάνει κατάχρηση πειθαρχικών μέτρων και ψευτοδικών (λέγε με επίτιμο), αντιστρόφως ανάλογη της ουσιαστικής προσφοράς τους.
Αυτό θα σταματήσει, όπως τους είχαμε υποσχεθεί. Για κάθε παρανομία τους θα λογοδοτούν στην Δικαιοσύνη, συλλογικά και προσωπικά, ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η σιωπή των αμνών τέλος.
Παρουσιάζουμε ήδη τις 2 πρώτες σελίδες αποφάσεως Γαλλικού Δικαστηρίου, η οποία, προασπίζοντας το από το Σύνταγμα αλλά και την ΕΣΔΑ κατωχυρωμένο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, αναγνωρίζει το δικαίωμα των Ελευθεροτεκτόνων να ανήκουν σε όσα και όποια τεκτονικά σώματα επιθυμούν και οι σχετικές για το αντίθετο απαγορεύσεις των Μεγάλων Στοών, είναι παράνομες.
Την απόφαση αυτή θα την δημοσιεύουμε κατά μικρές δόσεις.
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΕΡΙΖΩΜΑ - ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ



Νικολάκη στο τελευταίο τεύχος του ΠΥΘΑΓΟΡΑ δημοσιεύεις αρκετές φωτογραφίες από κάποια επίσημη εκδήλωση συμβολικού Τεκτονισμού. Πρόκειται για εργασίες συμβολικής Στοάς αν κρίνουμε από το σύνολο των φωτογραφιών.
Εκεί ανάμεσα στους ευσταλείς αδελφούς με τα χρυσά περιζώματα είναι και κάποιοι που δεν φορούν περίζωμα αλλά κάτι ταινίες.
Τι είναι αυτό με ρώταγε ένας υψηλόβαθμος φίλος απ' το Λονδίνο και επειδή δεν ήξερα, τουδωσα την αντρέσσα σου να του εξηγήσεις εσύ που ξέρεις καλά τις διαφορές ανάμεσα στις συμβολικές στοές και στα φιλοσοφικά εργαστήρια του Σκωτικού τύπου.

Ο ΑΧΡΕΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ

H ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΜΑΝΕΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΡΑΦΑΗΛ ΝΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ







Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δημοσιεύει στο τελευταίο τεύχος του ΠΥΘΑΓΟΡΑ που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες μικρό αφιέρωμα στο Υπατο Συμβούλιο της Ελλάδος του 33ο του Α.Α.Σ.Τ. και στον νόμιμο Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Ραφαήλ Ντε Σιγούρα στο οποίο περιέχεται το τεκτονικό βιογραφικό του Πατριάρχη του Ελληνικού Τεκτονισμού, η αντιστασιακή δραστηριότητά του κατά την κατοχή για την οποία τιμήθηκε το 1945, η τιμητική για τον Ελληνικό Ελευθεροτεκτονισμό ιδιότητά του ως Επίτιμος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης της Γαλλίας και η φιλανθρωπική δραστηριότητά του για την οποία επίσης έχει τιμηθεί.
Η πλευρά Μανέα πνέει τα μένεα κατά της Μεγ. Στοάς για το άνω δημοσιεύμα καθώς μέρα τη μέρα βλέπει τον κόσμο να στηρίζει τον νόμιμο ύπατο Μέγα Ταξιάρχη και να αποδοκιμάζει τις πραξικοπηματικές και διχαστικές της ενέργειες.

ΒΙΒΛΙΟ ---ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Επανεκδόθηκε σε τρίτη εμπλουτισμένη έκδοση και κυκλοφορεί το κλασσικό έργο του Μεγάλου Διδασκάλου Ευστάθιου Λιακόπουλου, με τίτλο Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Μιά ακόμα κρίση ταυτότητας.
Το βιβλίο διατίθεται από τα κάτωθι βιβλιοπωλεία:

Βιβλιοπωλείο ΧΡΗΣΤΑΚΗ
Ιπποκράτους 10 Αθήνα Τηλ.: 2103639336,

βιβλιοπωλείο ΨΑΡΑΣ ΕΚΔΌΣΕΙΣ ΔΙΟΝ στην οδό Φιλικής εταιρείας 39 Θεσ/νίκη Τηλ.: 2310 265042 Fax: 2310 265083 email: info@psarasbooks.gr

βιβλιοπωλείο ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ - ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΧΡ.ΧΑΡΙΛΑΟΣ Γ.ΜΑΡΑΣΛΗ 42, ΚΕΡΚΥΡΑ Τηλ.: 2661027950 2661081950 info@symmetria.com.gr
http://www.symmetria.gr

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΤΑΓΜΑ "ΔΕΛΦΟΙ"



ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΔΕΛΦΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ
Μία σεμνή, αξιοπρεπής αλλά και ιδιαίτερα δυναμική Ελευθεροτεκτονική παρουσία στη χώρα μας, είναι το Τεκτονικό Τάγμα «ΔΕΛΦΟΙ», που εντάσσεται στο χώρο των φιλελεύθερων Τεκτονικών δυνάμεων και αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα, εκτός από το παραδοσιακό πνευματικό έργο, να διοργανώνει επιτυχημένα διεθνή Τεκτονικά συνέδρια με επίκαιρα κοινωνικά θέματα.
Στα τέλη Ιουνίου διοργάνωσε την πιο κάτω εκδήλωση, στην οποία διαβιβάσθηκε το παρατιθέμενο βαρυσήμαντο μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαικής Ένωσης José Manuel Durão Barroso.
Τα Τεκτονικά τάγματα της Αγγλοσαξωνικής Σχολής, επιμένοντας στους αναχρονισμούς του περιθωρίου και τα συμπλέγματα των διοικήσεών τους, έλαμψαν με την απουσία τους.
Εκφράζοντας επαίνους, ευχαριστίες και πολλές θερμές ευχές, αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Τάγματος


http://tekton33.blogspot.com/2008/09/baroso.html

ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΒΟΥΝΑ





Οι προκλήσεις όπως η οικολογική συμπεριφορά, το δίκαιο εμπόριο, η αειφόρος ανάπτυξη, η ουμανιστική συνείδηση και η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον του συνεχίζουν και διευρύνουν τις προσπάθειες που έγιναν ανά τους αιώνες πίσω από την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας. Τώρα, πρόκειται για τη δημιουργία μιας ροής ανάμεσα σ' αυτόν τον τόπο και την απήχησή του στον κόσμο. Πρόκειται για την αξιοποίηση προς όφελος όλων ενός τεράστιου κεκτημένου και ενός τεράστιου δυναμικού διάσπαρτων στον παγκόσμιο πολιτισμό. Πρόκειται για την τροφοδότηση της δύναμης εμπνεύστριας του ονόματος και της εικόνας της Αρκαδίας με χειρονομίες και γνωρίσματα της εποχής μας. Διότι το όνομα είναι αυτό που στηρίζει την ουσία των πραγμάτων στη σκέψη μας. Διότι η εικόνα είναι πιο ισχυρή, πιο ανοιχτή και πιο ελεύθερη από το σύστημα, την ουτοπία ή το δόγμα. Και διότι, επανειλημμένως, όταν οι άνθρωποι σκέφτηκαν πως είναι δυνατόν να είναι κανείς ευτυχισμένος και δίκαιος σ' αυτόν τον κόσμο, ανέτρεξαν στην Αρκαδία.

ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ

Ο παραπάνω τίτλος του άρθρου μας μπορεί να δημιουργήθηκε με χιουμοριστική διάθεση αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα και σπεύδουμε να εξηγηθούμε.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM με την βοήθεια εκατοντάδων αδελφών, φίλων και συνεργατών αλλάζει ριζικά τα τεκτονικά πράγματα στη χώρα μας.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του είναι η παρουσίαση σημαντικών δικαστικών αποφάσεων σχετικών με τον Ελευθεροτεκτονισμό. Ήδη παρουσιάσαμε σειρά κορυφαίων αποφάσεων του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικών με τον Ελευθεροτεκτονισμό, που περιέργως αποκρύπτονται επιμελώς από τις ανίκανες διοικήσεις των Μεγάλων Στοών.

Σήμερα δημοσιεύουμε το άρθρο συνεργάτη μας σχετικά με το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και την μεσαιωνική απόπειρα των διοικήσεων των Μεγάλων Στοών της παρακμής να μας φιμώσουν.

Σύντομα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM θα παρουσιάσει Δικαστική απόφαση ορόσημο σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την δυνατότητα των Ελευθεροτεκτόνων να είναι μέλη σε όσες και όποιες Μεγάλες Στοές επιθυμούν, ανεξαρτήτως αν η μια θεωρεί κανονική την άλλη κλπ

Έτσι λοιπόν και για να θυμηθούμε τον τίτλο μας αν κάποια διοίκηση δοκιμάσει να σας περάσει πειθαρχικό, περιορίζοντας τα ατομικά σας δικαιώματα, τραβήξτε μια αγωγή αποζημίωσης στα μέλη της και μια συντηρητική κατάσχεση στο σπιτάκι τους, έτσι για να διαβάσουν λίγο και το τυπικό του πρώτου βαθμού περί των ορίων εν τη αναζητήσει και μεταδόσει της αληθείας.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ;

Είναι αληθές ότι σε συνάντηση στελεχών της Μ.ΣΤ. , στη Βόρειο Ελλάδα στις 13/12/2008 ο Μ.Δ. άφησε εμβρόντητο το ακροατήριό του με τις δηλώσεις ότι ο Τεκτονισμός είναι συντηρητικός γιατί με τους προοδευτικούς η κοινωνία δεν είδε καλό και ότι με τη Μεγάλη Στοά της Μακεδονίας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε και αν αυτό συνδέεται με την παραίτηση ενδόξου από την Βόρειο Ελλάδα.
Περιμένουμε και ελπίζουμε σε κατηγορηματική διάψευση.

ΟΙ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ FORUM

Φήμες λένε ότι πολλά μέλη των διοικήσεων των Ελληνικών Τεκτονικών Σωμάτων έχουν πάθει ψύχωση με το FORUM και ξημεροβραδιάζονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για να δουν τι θα γράψουμε. Πολλοί απ’ αυτούς τυπώνουν άρθρα κατά βούλησιν και τα διανέμουν, συνοδεύοντάς τα με τα δικά τους σχόλια.

Προχθές ο παραβαλάνιος είχε τυπώσει σε μεγέθυνση μια φωτογραφία και αναβοκατέβαινε τους ορόφους, κρατώντας την στο ένα χέρι, ενώ στο άλλο κράδαινε ένα μεγεθυντικό φακό, θυμίζοντας καρτούν – Κλουζώ. Έπεσε το γέλιο της «αρκούδας»…

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Η θα σοβαρευτείτε και θα παράγετε έργο η θα γίνεστε «ρόμπες» εις το διηνεκές.

Με στελέχη και αρχηγούς δικηγόρους ιδιοκτητών αντιτεκτονικών εντύπων, εμπόρων όπλων, υπόδικους, διαπλεκόμενους, εθνοελλειματικούς, παραβαλάνιους, υπάτους- μαιμού, διώκτες αδελφών, ψευτοδικαστές, ανδροπρεπώς σιωπηλάς αρσακειάδας, οφατζήδες των στηλών και λοιπούς εμμανώς ενδοξοτάτους και μανιωδώς κραταιοτάτους λιλιοφόρους, αρχομανώς παρενδυματικούς, μην περιμένετε έλεος.

Θα γίνει ο θάνατος της αλεπούς, κοινώς θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Κωστή θα χρειαστείς μεγαλύτερο ιατρείο και αρκετούς βοηθούς.

ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ;

Η Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας θα διοργανώσει την προσεχή σύνοδο των Μεγάλων Διδασκάλων των Μεγάλων Στοών της Ευρώπης στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν από Ελληνικής πλευράς η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, όπως συνέβη και τον Νοέμβριο του 2007 στο Λονδίνο.
Ερωτήματά μας 1. Πάλι θα πάνε σε διεθνές συνέδριο διχασμένοι και ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η φάρσα που μας ρεζιλεύει. 2. Ως πότε θα αγνοούν το επιτακτικό αίτημα της αδελφικής ενότητας για να προστατεύουν τα χρυσά λιλιά τους οι αρχολίπαροι της ανικανότητας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΑΙΟΤΑΤΟ

ΧΡΗΣΤΟ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 33Ο ΤΟ ΘΥΡΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ....ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ

Ο «κραταιότατος» για να καλύψει τις παρανομίες του σπεύδει να δημιουργήσει και συσπειρώσει υποστηρικτές με την απόδοση βαθμών και αξιωμάτων.

Αδελφοί μην ξεπουλάτε την αξιοπρέπειά σας για να πάρετε από τον άνθρωπο αυτό κάτι που έχει πολύ πόνο και αδικία. Πείτε όχι στο βαθμεμπόριο της συνενοχής.

ΠΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Παρουσιάζουμε και τεκμηριώνουμε την πρώτη και αυταπόδεικτη από τις παρανομίες που οδήγησαν στην Μεγάλη κρίση στο Υπάτο Συμβούλιο του 33ου βαθμού και προσκαλούμε τους αδελφούς μας να τις καταδικάσουν έμπρακτα

Tην 5/11/2008 ο Μέγας Καγκελάριος – Μέγας Γραμματεύς κρ.αδ. Κ.Μ. συνέταξε πρόσκλησιν προκειμένου να γίνη η συνεδρίαση του Υπάτου Συμβουλίου την 10/11/2008 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, με θέματα ημερησίας διατάξεως 1. 49ον Ευρωπαικόν Συνέδριον Υπάτων Μεγάλων Ταξιαρχών.2. Έγκριση δαπανών 3. Πάσα άλλη εργασία κανονικώς προσαγομένη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ : Εις την άνω πρόσκλησιν και τα θέματα ημερήσιας διάταξις, ούτε ένα θέμα αναφέρεται από τα όσα σοβαρότατα επικαλούνται ότι συνέβησαν όπως π.χ. εκλογή νέου Θησαυροφύλακα η Υπάτου Ταξιάρχου η προτάσεις δι΄ανάδειξιν νέων 33ων .

Την 19/11/2008 ο «Μέγας Καγκελάριος – Μέγας Γραμματεύς κρ.αδ. Κ.Μ.», ενεργών κατ’ εντολήν του Χρ. Μανέα συνέταξε σχετική ανακοίνωση, η οποία δόθηκε και διαβάσθηκε στα φιλοσοφικά εργαστήρια, προς «ενημέρωσίν» των.

Ας εντοπίσουμε λοιπόν την πρώτη εξόφθαλμη παρανομία, η οποία ομολογείται ευθέως από το ίδιο το έγγραφό τους.

Μεταξύ των άλλων το άνω έγγραφο αναφέρει «…Ηκολούθησεν η εκλογή νέων ενεργών μελών προς πλήρωσιν των κενών θέσεων του Υπ. Συμβ. Και εξελέγησαν,κατ’ αλφαβητικήν σειράν οι…. (αναφέρονται τα ονόματα οκτώ αδελφών οι οποίοι εκείνην την ημέραν έλαβον τον 33ον βαθμόν και εξελέγησαν εις τας κενάς θέσεις του Υπ. Συμβουλίου. Οι αδ. αυτοί προσήλθαν και ορκίσθησαν την 12/11/2008 κατά την ενημέρωσιν της ομάδος Μανέα) Το Υπ. Συμβούλιο απεφάσισεν όπως η υποδοχή και η επίσημος διαβεβαίωσις των νεοεκλεγέντων λάβη χώραν την 12/11/2008, ημέραν Τετάρτην και ώραν 18.00…»

Κατά το άρθρο 8

Αξιωματικοί εκλέγονται υπό του Υπάτου Συμβουλίου μόνον εκ των μελών αυτού, κατά τριετίαν και κατά τον μήνα Δεκέμβριον, διά φανεράς ψηφοφορίας και δι' απολύτου πλειοψηφίας των παρόντων, του κλάσματος θεωρουμένου ως ακεραίας μονάδος.

Κατά το ά ρ θ ρ ο ν 14 των κανονισμών του Α.Α.Σ.Τ. δια την Ελλάδα «….Διά την πλήρωσιν θέσεως η θέσεων παρέδρων μελών του Μεγάλου Συμβουλίου η ενεργών μελών εις το Ύπατον Συμβούλιον έκαστον μέλος του Υπ. Συμβ. δικαιούται μέχρι της 31ης Οκτωβρίου εκάστου έτους να υποβάλη προς την Μεγ. Γεν. Γραμμ. εις πλήρωσιν εκάστης κενής θέσεως εν προτάσει υπογεγραμμένη υπ' αυτού, το όνομα ενός εκ των Επιτίμων Υπ. Μεγ. Γεν. Επιθ. διά την πλήρωσιν θέσεως παρέδρου μέλους, η ενός των εν Αθήναις η Πειραιεί παρέδρων μελών του Ύπ. Συμβ. δια την πλήρωσιν θέσεως ενεργού μέλους του Υπ. Συμβ... Εάν αι κεναί θέσεις είναι πλείονες της μιάς, η πρότασις δεν δύναται να περιέχη ονόματα περισσότερα των χηρευουσών θέσεων. Παρελθούσης της ως άνω προθεσμίας, η Μεγ. Γεν. Γραμμ. ουδεμίαν δύναται να δεχθή πρότασιν, αλλά καταρτίζει αμέσως τον κατάλογον των εμπροθέσμως προταθέντων και αποστέλλει εις πάντα τα μέλη τον κατάλογον τούτον οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρας προ της τακτικής συνεδρίας του Υπ. Συμβ. του μηνός Δεκεμβρίου εκάστου έτους, κατά την οποίαν και μόνην γίνεται η εκλογή των νέων παρέδρων μελών του Μεγ. Συμβ., η ενεργών μελών του Υπ. Συμβ.….»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Παρεβιάσθησαν όλοι οι ουσιαστικοί και χρονικοί όροι του άνω άρθρου, με συνέπεια την απόλυτη ακυρότητα της εκλογής και εγκατάστασης νέων 33ων και μελών του Υπάτου Συμβουλίου.

Την παρούσα πρώτη αυταπόδεικτη και μεγίστης σημασίας παρανομία αφιερώνουμε σ’ εκείνους, τους οποίους αφορά, με την ελπίδα ότι θα αναγνωρίσουν ότι η εκλογή και εγκατάστασή τους ήσαν απολύτως παράνομοι και εγένετο αποκλειστικά και μόνον δια να χρησιμεύσουν όχι μόνο ως άλλοθι και νομιμοποίησις αλλά και δια να καταστούν συνένοχοι εις τας περαιτέρω μεγάλας και αυταποδείκτους αυθαιρεσίας του αδ. Μανέα και της ομάδος του και μάλιστα εις την απομάκρυνσιν και φίμωσιν του Νομίμου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.

Καλούνται όθεν οι άνω αδελφοί να αναγνωρίσουν την παρανομία εις την οποίαν ενεπλάκησαν και να απαλλαγούν από τα βάρη της συνενοχής επιστρέφοντάς τα στον αδ. Μανέα, προασπίζοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο την αξιοπρέπεια των ιδίων και όλων των αδελφών του Τάγματος, αλλά την νομιμότητα και το κύρος του θεσμού μας, μακράν του ανθρώπου που προκάλεσε διώξεις, σχίσματα, απαναγνωρίσεις, πόνο και αγανάκτηση.

στεγαστής

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΙΩΠΟΥΝ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM από την ίδρυσή του τοποθετήθηκε αρνητικά στις διοικήσεις των Ελληνικών Τεκτονικών σωμάτων, τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την έκπτωση και απαξίωση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει οι θέσεις μας δικαιώθηκαν από τα όσα θλιβερά και ακραία συνέβησαν στο κορυφαίο Τεκτονικό σώμα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο .

Προτού ακόμη γίνουν πλήρως γνωστά τα διατρέξαντα αναφέραμε «…Νέο ύπατο συμβούλιο προέκυψε αιφνιδίως προ ολίγων ημερών. Απομακρύνθηκε ο προσφάτως εκλεγείς Ραφαήλ Ντε Σιγούρα και τοποθετήθηκε ως Νέος Ύπατος Ταξιάρχης ο γνωστός και εξαιρετέος, υπεύθυνος του μεγάλου σχίσματος Χρήστος Μανέας…Καλά πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκαν καινοφανείς μεθοδεύσεις και ότι είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο….Η εκλογή του προσώπου που έχει ιστορικές ευθύνες για την δημιουργία του μεγάλου σχίσματος και την κατάπτωση του Τεκτονισμού των τελευταίων ετών, αποτελεί βάναυση πρόκληση…»

Μιλήσαμε για βάναυση πρόκληση γιατί

* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι ο Χ.Μ. βρέθηκε στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου, το 1981, με τρόπο εξαιρετικά αμφισβητούμενο που προκάλεσε δραματικές εξελίξεις.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι είναι ο πρωταγωνιστής του μεγάλου σχίσματος του 1986 που οδήγησε στην εσωστρέφεια και την απαξίωση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι επί της διοικήσεώς του επήλθε η ιστορική απαναγνώριση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας το 1993.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι ουδέποτε στην ιστορία του διεθνούς Ελευθεροτεκτονισμού, ένας άνθρωπος επιδόθηκε σε παρόμοιο όργιο διώξεων αδελφών, ψευτοδικών και σχισμάτων.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι επί πολλά έτη και όντας Μεγάλος Διδάσκαλος υπήρξε δικηγόρος του ιδιοκτήτη του πλέον αντιτεκτονικού και λαικιστικού εντύπου αλλά και δικηγόρος εταιρείας παραγωγής και εμπορίας όπλων.
* Εξ αιτίας των ενεργειών του προκλήθηκε μεγάλος πόνος και αδικία σε εκατοντάδες αδελφών.
* Ρεζιλευτήκαμε στην παγκόσμια αδελφότητα και την Ελληνική κοινή γνώμη.

Αυτά είναι γεγονότα και όχι κρίσεις.

Από το 1990 άνθρωπος αυτός, σε όλες τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου υπάτου συμβουλίου, ουδέποτε μπόρεσε να καταλάβει ηγετική θέση.

Στην τελευταία νόμιμη διαδικασία, κατά την οποία επελέγη και εγκαταστάθηκε νόμιμα, ως ύπατος ταξιάρχης ο Ραφαήλ Ντεσιγούρα, είχε βάλει υποψηφιότητα αλλά έλαβε μόνο την ψήφο του και κατετάγη τελευταίος στο συμβούλιο σαν ταμίας.

Επακολούθησαν τα όσα άθλια γνωρίζουμε. Η επιστολή του Ντεσιγούρα ήταν αποκαλυπτική και ανατριχιαστική.

Όσα αναφέρουμε τα γνωρίζουμε από περιγραφές τρίτων.

Οι περιγραφές αυτές, ακόμη και από στενούς συνεργάτες του Χ.Μ. ταιριάζουν απόλυτα με την εικόνα του βίου και της πολιτείας του ανθρώπου με το παραπάνω «πλούσιο» βιογραφικό.

Έτσι αναμενόμενα ήσαν και τα όσα επακολούθησαν με την δίωξη και την ψευτοδίκη του νόμιμου ύπατου ταξιάρχη, ενός ανθρώπου χαμηλών τόνων, που εδώ και έξι περίπου δεκαετίες αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Τεκτονικής αδελφότητας, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει επισόδειο. Το μόνο λάθος του ήταν πριν κάποια χρόνια, όταν εισηγήθηκε και υποστήριξε ένθερμα την εισαγωγή του Χρ. Μανέα στο Ύπατο Συμβούλιο του 33Ο , για να λάβει το «μεγάλο ευχαριστώ» από τον ευεργετηθέντα.

Ο κόσμος μιλά για καθαρό και απόλυτο ρατσισμό κατά του Ντεσιγούρα, λόγω του Εβραικού θρησκεύματός του. Ακούγονται πολλά για τον τρόπο που του συμπεριφερόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι ο ίδιος τρόπος του πράττειν (modus operandi), με τον οποίο αναγνωρίζεται ο δράστης, όπως λένε οι εγκληματολόγοι.

Είναι εκπληκτικό, είναι ασύλληπτο …. αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνονται ακριβώς όσα είχαν γίνει στη δεκαετία του 1980 και επέφεραν το σχίσμα και την απαξίωση του Τάγματος.

Βιώνουμε πάλι τα ίδια με ανάλογο τρόπο κατάληψης του αξιώματος, δίωξη, ψευτοδίκη, άρνησή του για συμβιβασμό και σχίσμα.

Ζούμε πάλι τον ίδιο ΕΦΙΑΛΤΗ, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Η προοπτική των μελλόντων να συμβούν είναι γνωστή και βεβαία.

Είναι αδικία, πόνος, και απαξίωση.

Απευθύνομαι όχι μόνο στους αδελφούς που θα πάρουν «αξιώματα» αλλά ιδιαίτερα σε κείνους τους αδελφούς που θα πάνε στα εργαστήρια, θα φορέσουν τα διάσημά τους και θα καθήσουν ήσυχοι για να ακούσουν υψιπετείς εγκυκλίους από το «σωτήρα» του Ελληνικού Τεκτονισμού.

Στις θέσεις που καθόσαστε, κάθονταν στο παρελθόν κάποιοι άλλοι αδελφοί. Αδελφοί που είχαν δώσει τη ζωή τους για το Τάγμα μας και που έφυγαν διωκόμενοι και πικραμένοι.

Ρωτήστε να μάθετε ποιός ήταν ο Χρ. Ριζόπουλος, ο Στάθης Λιακόπουλος, ο Ρωμύλος Βαμβακόπουλος, ο Βασίλειος Πιλάλης, ο Ορφέας Μάνος, ο Στέφανος Παιπέτης, ο Στάθης Βασιλείου, ο Τζακ Ελιέζερ και εκατοντάδες άλλοι κορυφαίοι και δημιουργοί Τέκτονες που διώχθηκαν από τις διαλυτικές ενέργειες του ανθρώπου αυτού και πόσοι αηδιασμένοι εγκατέλειψαν τελείως το Τάγμα μας.

Όλοι αυτοί οι αδελφοί θα ήσαν κοντά μας, αν αντί να κάθεστε ανεκτικοί η και αμήχανοι, είχατε σηκωθεί όρθιοι να εκδηλώσετε την αντίθεσή σας στην αυθαιρεσία και το διχασμό. Να φωνάξετε ότι θέλετε μαζί τους αδελφούς σας.

Η ανοχή σας ήταν αυτή που εξέθρεψε την αυθαιρεσία και το διχασμό.

Όλη αυτή η τραγική και πολύχρονη ιστορία πογκρόμ και απαξίωσης δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήσασταν ανεκτικοί αλλ΄ είχατε θυμώσει.

Κάποιες φορές στην ζωή μας πρέπει να θυμώνουμε και να αντιδρούμε στην αμάθεια, τον φανατισμό, την αδικία. Δεν μπορεί όλα να είναι ψυχροί υπολογισμοί και γαλατική ευπρέπεια.

Δεν μπορώ να φαντασθώ τους ανθρώπους που στην υλιστική μας εποχή επιμένουν να προσέρχονται στα τεκτονικά εργαστήρια για ήθος και αρετή να είναι ψυχροί, άνευροι και απαθείς, ιδίως απέναντι στο διχασμό και τον πόνο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν θα ταραχθείτε και δεν θα πονέσετε από την αδικία που γίνεται στον αδελφό σας.

Αλήθεια σκέφτεστε μη χάσετε την εύνοια κάποιων, τα αξιώματα, τις δουλειές, τα προνόμια η την ησυχία σας και παραμένετε ψύχραιμοι και «νομιμόφρονες».

Θα νομιμοποιήσετε την αυθαιρεσία και το διχασμό με την σιωπή σας.

Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί στους οποίους δηλώνετε την «νομιμοφροσύνη» σας, από μέσα τους σας χλευάζουν και σας θεωρούν αναλώσιμους και πρόβατα στο μαντρί τους, που τους επιφυλάσσεται η ίδια τύχη. (Εσύ πανεπιστημιακέ δάσκαλε Κωστή Μπάλλα, το έχεις βιώσει για τα καλά. Πως δέχτηκες να είναι η υπογραφή σου στο κατάπτυστο κείμενο διαγραφής του Ραούλ, δίπλα στην υπογραφή του ανθρώπου που διέλυσε το Τάγμα και σε είχε διαγράψει.)

Αν μέσα σας δημιουργηθούν αυτές οι σκέψεις και παραμείνετε απαθείς, πάρτε το απόφαση ότι είσθε σε λάθος μέρος.

Αν δεν μπορείτε ν’ αντιδράσετε σε τέτοιες προκλήσεις….χαιρετίσματα…

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε ούτε υπέρβαση, ούτε πρόοδο.

Δεν έχετε τίποτε κοινό με τους Τέκτονες της ιστορίας για τους οποίους είμαστε περήφανοι.

Τότε πράγματι έχετε γι’ αρχηγό και εκπρόσωπο τον κατάλληλο άνθρωπο για να σας μεταδόσει τη διδασκαλία της διάλυσης και της κατάπτωσης.

Αποδεχτείτε το και απαλλαγείτε από μια ακόμη αυταπάτη εσείς και από μια ακόμη ελπίδα εμείς. -

(το άρθρο αυτό γράφτηκε με πολύ θυμό, περισσότερο πόνο και τη μύχια ελπίδα της διάψευσής μου)

ΠΑΝ

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Bαρύ είναι το κλίμα τόσο στον δεύτερο όσο και στον πέμπτο όροφο της οδού Αχαρνών, από την μεγάλη κρίση στο Υπατο Συμβούλιο.

Η βάση των ανησυχιών είναι το γεγονός ότι το πραξικόπημα της ομάδας Μανέα εμφανίζει τεράστια κενά και παρανομίες, που έχουν εντοπισθεί ήδη από την πλειοψηφία των αδελφών που αρνείται να συμπράξει στην νομιμοποίηση των όσων πρωτοφανών συνέβησαν στο κορυφαίο σώμα, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που ευθύνεται για όργιο διώξεων αδελφών, το σχίσμα του 1986 και την απαναγνώριση της Μεγάλης Στοάς το1993.

Παράλληλα και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι της ομάδος Μανέα αρχίζουν να προσπαθούν ν’ αποστασιοποιηθούν από τα διαδραματισθέντα, με πρώτο τον επίτιμο Μεγάλο Ταξιάρχη, ο οποίος συνεχίζει να καταβάλλει συμβιβαστικές προσπάθειες, τις οποίες αποκρούει απόλυτα ο Χρ. Μανέας.

Αλλά και ο Ανθύπατος αντιλαμβάνεται ότι η πλευρά Μανέα, θέλει να τον εμφανίσει στον κόσμο και κοινώς να του φορτώσει τα όσα συνέβησαν, αφού αυτός ξεκίνησε την όλη διαδικασία , με την παραίτησή του από την ευθύνη του έργου του συνεδρίου προκειμένου να γίνουν όσα έγιναν και να τοποθετήσει τους δικούς του σε θέσεις του Υπάτου Συμβουλίου. Ο ανθύπατος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να παίξει το ρόλο της «Ιφιγένειας» και προσπαθεί να περισώσει ότι είναι δυνατόν.

Ο Μέγας Καγκελάριος, επιφανής Πανεπιστημιακός Γιατρός και παράγων του δημόσιου βίου, αντιμετωπίζει την μεγάλη απορία των αδελφών για το πώς δέχτηκε να συμπράξει σε τέτοιες γελειότητες, που εκθέτουν όχι μόνο το θεσμό αλλά και τον ίδιο, που υπογράφει κατάπτυστα κείμενα, δίπλα σ’ εκείνον που τον είχε διαγράψει προ ετών, ενώ δέχεται συνεχείς επιπλήξεις για τον τρόπο που έχει συντάξει τα κείμενα για την εκδίωξη του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη και παράλληλα για το ίδιο πράγμα αποδίδονται ευθύνες στον ίδιο το Χρ. Μανέα, που αν και τόσα χρόνια δικηγόρος δεν μπόρεσε να συντάξει κατάλληλα τα σχετικά κείμενα. Τα κείμενα αυτά με τα οποία μεθόδευσαν το πραξικόπημά τους και επιχειρούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, για «….τον άνθρωπο που έσωσε το Τάγμα από τον Ψαρουδάκη το 1981… », θα είχαν συνταγεί πολύ καλλίτερα από πρωτοετή φοιτητή της Γεωπονικής λένε οι αδελφοί στους διαδρόμους του Μεγάρου.

Οι νέοι 33 αρχίζουν τώρα να αντιλαμβάνονται ότι εκλέχτηκαν και εγκαταστάθηκαν με πλήρη παράβαση των κανονισμών και ότι χρησιμοποιήθηκαν για άλλοθι στις πρωτοφανείς παρανομίες, ενώ έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την καζούρα των αδελφών περί 33 – μαιμού.

Στον δεύτερο όροφο επικρατεί βαθειά ανησυχία από τα διαδραματισθέντα καθώς οι προεκτάσεις τους σε μικρό και μέσο χρόνο, μπορεί ν’ αποβούν απρόβλεπτες και σε πολλά επίπεδα. Γνωρίζουν καλά ότι πρόσωπα που είναι τώρα στο περιβάλλον Ντεσιγούρα, έχουν μεγάλη πείρα παρομοίων εμπλοκών και έχουν χειρισθεί με επιτυχία πολύ πιο δύσκολα τεκτονικά θέματα, τόσο επιχώρια όσο και διεθνή .

Ο Ύπατος Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντεσιγούρα συνεχίζει να δέχεται από το κέντρο, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης και αφοσίωσης, ενώ συνεχίζει την ενημέρωση των αδελφών υπάτων Συμβουλίων και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του για την αποκατάσταση της νομιμότητας και του κύρους του θεσμού.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΝΕΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ελευθεροτεκτόνων εκφράζει με έντονο τρόπο την αποδοκιμασία της στις διαλυτικές ενέργειες της ομάδας Μανέα, ενώ κλίμα οργής και απογοήτευσης έχει διαμορφωθεί.

Στην πρόσφατη σύνοδο του 32ο προσήλθαν ελάχιστα μέλη και συγκεκριμένα λιγώτερα από το 1/5 των συνήθως συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παλαιός και ηλικιωμένος αδελφός ζήτησε από τον Χ.Μ. να επικρατήσει αδελφική και συμβιβαστική διάθεση προκειμένου να ξεπερασθεί η κρίση.

Δημιουργήθηκε κλίμα τρίτης δημοτικού όπου ο μεν Χ.Μ., ως διευθυντής του σχολείου απάντησε με απαράδεκτα επιθετικό τρόπο, αποκλείοντας οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση ενώ ο προεδρεύων, ως δάσκαλος, Σπ. Κ. χτυπούσε συνεχώς τη σφύρα του, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα « νομιμότητας» στην «τάξη».

Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να τους πεί "άντε φύγετε απ' δω΄μέσα διαλυτικά στοιχεία, ντροπιάζετε το Τάγμα μας"

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης τα μέλη σχολίαζαν με έντονο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του Χ.Μ. και του συνεργάτη του ,προέδρου της συνεδρίασης, ενώ δεν έλειψαν τα γνωστά περιπαικτικά πειράγματα του τύπου «…να γράψεις εκατό φορές ότι δεν θα ξαναμιλήσω με το διπλανό μου…..να έρθεις τη Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου ….το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε κλπ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΑΝΙΟ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 33ο ΤΟΥ Α.Α.Σ.Τ.



Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δημοσιεύει μία από τις επιστολές του ιδρυτού του Σκωτικού Τύπου και της Ροδοσταυρικής Εταιρείας στην Ελλάδα αειμνήστου Δημητρίου Ροδοκανάκη, προς τον πρωτεργάτη του Τάγματος Albert Pike.
Η επιστολή αυτή αποκαλύπτει άγνωστες, έως τώρα, πτυχές του μεγάλου έργου του Δημητρίου Ροδοκανάκη σε σχέση με τον Ελληνικό Τεκτονισμό και Ροδοσταυρισμό και αλλάζει άρδην την εικόνα του «αδιάφορου», που θέλησαν να επιβάλλουν μερικοί ιστορικοί του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Η δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής γίνεται κατά τον χρόνον αυτόν της σοβαροτάτης κρίσεως του Υπάτου Συμβουλίου Ελλάδος, ως εράνιο και δημιουργικό αντιστάθμισμα.

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου